Фугираща смес ARDEX G5 за фуги от 5 до 15 мм, цвят само сив - Клинкер БГ

клинкер-лого
Отиване към съдържанието
Продукти > Фугиращи смеси
ARDEX G5 - за фугиране на фуги с ширина 2 – 15 мм
  • Вътрешно и външно приложение.
  • На циментова основа
  • За фугиране на плочки от керамика, теракота и гранитогрес, клинкерни плочи, както и нечувствителни към влага естествен камък и бетонови плочи
  • За фуги с ширина 2 – 15 mm
  • Висока якост
  • Добро прилепване към страните на плочката
  • Лесно фугиране с удължено време за измиване
  • Не прегаря
Област на приложение:

  • Вътрешно и външно
  • Под и стена

За фугиране на:
- плочки от керамика, теракота и гранитогрес
- клинкерни плочи
- фасади
- облицовки и зидария
- стъклени плочки

За фуги с ширина 2 – 15 мм
Основни характеристики:

Фугираща маса на циментова основа с фини пълнители и добавки за фина повърхност на фугата с висока якост, оптимално качество при обработване и удължено време за измиване. При забъркване с вода възниква гладка, пастообразна смес, която лесно се поддава на обработване, не прегаря и притежава висока сила на запълване като плътно прилепва към фугите..
ARDEX G5 BASIC 2-15 след втвърдяване притежава висока якост и добре прилепва към страните на плочката.
Метод на приложение:

Обработване:
В чист съд за забъркване се налива бистра вода и се прибавя ARDEX G5 BASIC 2 - 15 прах до постигане на еднороден пастообразен разтвор без гранули.

*Съотношение на смесване:
12,5 kg ARDEX G5 BASIC 2 - 15: около 2,5 l вода

Разтворът може да се обработва около 90 минути при температури от +20 °C. По-високите температури скъсяват времето за обработване, а по-ниските го удължават. Разтворът притежава добра запълваща способност и се нанася лесно във фугите с помощта на маламашка или гумен разпределител. Лесното разнасяне позволява обработване на големи площи и рационален начин на работа. След леко изсъхване на фугиращата смес, ако е необходимо, може да се нанесе втори слой. Когато тя е достатъчно втвърдила, фугираните повърхности да се измият с влажна гъба. След по-дълъг престой площта трябва да се навлажни за по-лесно измиване. Остатъчният филм да се отстрани с влажна гъба. За навлажняване може да се използват пулвелизатор или пръскачка. Те осигуряват нанасянето на равномерен воден филм върху повърхността. Така се предотвратява прекомерното количество вода и изцветяванията. ARDEX G5 BASIC 2 - 15 да се обработва при температури над +5 °C.
Трябва да се има предвид:

Върху порьозни повърхности на плочки и плоскости могат да заседнат остатъци от фугиращата маса. На такива настилки да се направи пробно фугиране. Когато се почиства с киселина, фугите предварително трябва да се намокрят с вода. Влага в основата и различната абсорбираща способност на страните на плочките могат да предизвикат цветови разлики във фугата. Фугите да се изстържат добре преди нанасяне на фугиращата смес. Да не остава вода върху тях.

*Циментосвързаните фуги са неустойчиви на киселини.

Киселинни почистващи препарати, като например лимонена и оцетна киселина, могат да нанесат дълготрайни поражения на фугите. При използване на подобни почистващи средства, фугите трябва предварително да се намокрят. За почистване на плочкови настилки основно се препоръчват неутрални или слабо алкални препарати (Litho„n).

Общоприето е, че:

В лечебни и плувни басейни и други области с високо натоварване вместо циментовите фугиращи материали би трябвало да се използва епоксидната фуга ARDEX WA или хибридната фуга ARDEX EG 8. За вътрешно полагане на мрамор да се използва мраморната фуга ARDEX MG. Чрез пробно фугиране може да се установи дали употребата на ARDEX G5 BASIC 2 - 15 ще доведе до оцветяване по ръбовете на настилката. Въпреки превантивните мерки срещу плесенни гъби не трябва да се пренебрегва редовното основно почистване. За площи с високо термично натоварване се препоръчва употребата на температурни фуги.
Телефон Клинкер БГ
Клинкер БГ имейл
+359 889 11 01 91
+359 888 88 79 96
contact@klinker-bg.com
Назад към съдържанието