Керемиден покрив. Избор на най-добрия материал за покрива!

Вижте всички статии
Керемиден покрив. Избор на най-добрия материал за покрива!
Керемидите са издръжливо и здраво покритие, което е избрано за качество, надеждност и разнообразие от цветове и форми. В допълнение към керамиката днес се появиха и достъпни аналози на традиционните керемиди, направени с други суровини. Какви керемиди да изберем за покрива?
Покривът понякога се нарича петата фасада на къщата, която поема основните външни натоварвания и затова се обръща специално внимание на неговия дизайн и избор на материал. Естествените керамични плочки са безспорен лидер в този въпрос от стотици години . Какви са причините за нейния успех?
Отговорът се крие в простата и изпитана технология за производство на керамични керемиди. Този вид материал се произвежда от глина чрез изпичане при температура 1000-1200 ° C.

Керемиден покрив. Избор на най-добрия материал за покрива!

Предимства на керамичните керемиди


- В комбинация с правилен монтаж ,керемидата ви позволява идеално да защитите покрива от атмосферните влияния. Може да издържи над 150 цикъла на замразяване и размразяване. Материалът е устойчив на външни влияния - киселинен дъжд, слънчева радиация, бактериална активност, внезапни температурни промени, пожар, перфектно се справя с функцията на топло и звукоизолация.

- Малките размери на керемидите, високата якост на огъване на покрива и наличието на допълнителни елементи правят възможно покриването на покриви със сложни форми без рязане на материала.

- Естествените глинени керемиди са паропропускливи и осигуряват оптимални условия за вентилация на подпокривното пространство. Постепенно се нагрява и постепенно се охлажда, а през летните нощи топъл въздух остава под покрива, предотвратявайки кондензацията на влага и запазвайки системата на гредите.

- Простите начини за закрепване на елементите улесняват ремонта на проблемните зони и дори, ако е необходимо, разглобяването и сглобяването на покрива.

- Недостатъците на керамичния покрив - крехкост и относително висока цена - се компенсират от екологичността и икономичното използване на материала. Разходите за поддръжка на керемиден покрив са минимални, той не избледнява и практически не се разваля. Срокът на експлоатация на този престижен покривен материал е 100 години или повече.

- Въпреки че е необходимо да се планира скара за керемиден покрив, като се вземе предвид теглото на покритието, границата на безопасност се увеличава само с 5-10%, тъй като изчислението се основава на натоварвания от сняг и вятър, които надвишават теглото на покрива.


Аналозите на керамичните керемиди,но с други качества и характеристикиЦиментово-пясъчните керемиди


За разлика от керамичните керемиди, са направени не от глина, а от смес от цимент, пясък и други компоненти, тоест всъщност от бетон. Полученият материал е боядисан с акрилно съединение, което запечатва отворените пори на готовите керемиди. В резултат на това е възможно да се спестят производствени разходи и значително да се разшири списъкът с налични нюанси на покривни керемиди. Бетонните керемиди не се изпичат, а се сушат при температура 50-60 ° C, като могат да имат не само червени, кафяви, жълти или черни, но и сини или зелени нюанси. Въпреки това, керамичните керемиди все още изглеждат много по-декоративни и изискани от грубите бетонни керемиди.

Полимерни керемиди


Полимерно-пясъчните керемиди се различават от керамичните и цименто-пясъчните керемиди по това, че при производството им се използват не само естествени материали (пясък), но и синтетични компоненти - пластмаса и други полимерни добавки. В резултат на това полученият материал не прилича на керамичен покрив, а на лъскава пластмаса, която обаче не се чупи при изпускане и не се напуква при пробиване или рязане. Но все пак качеството на полимерно-пясъчните керемиди в много случаи оставя много да се желае. Част от покрив от полимерен пясък може да има различни нюанси, но с течение на времето те избледняват под въздействието на слънчевата ултравиолетова радиация.

Защо да изберем керамични керемида Tejas Borja ????Керемиден покрив. Избор на най-добрия материал за покрива!Един век производство на керемиди!
От 1899 г. добиват глина от най-добрите кариери в Средиземно море. Вековните традиции и перфектните суровини, дават на керемидите Tejas Borja уникалност, гаранция и опит на пазара.
Избирайки да предлагаме керамиката на Tejas Borja, ние стъпваме на нашите приоритети - да сме в услуга на клиента, да допринасяме за сигурността и надеждността с продуктите, които предлагаме.Основна наша движеща сила е да обогатяваме портфолиото си с най-доброто от производството в керамичният сектор.
Tejas Borja са единствените клинкерни керемиди в България.
 


Предимствата ,които искаме да споделим са:- Tejas Borja предлагат и уникалната и единствена керамична керемида с вграден солар,което дава възможност да създадете своя дом с изискан дизайн и в същото време неизчерпаем източник, екологичен и ефикасен.За да съчетаете ефективността с дизайн, соларните решения на Tejas Borja са интегрирани в керамичния покрив, по такъв начин, по който да влияят възможно най-малко на дизайна на първоначалния проект. Използвайки керемидите на испанският производител, постигате гарантирана максимална стегнатост и издръжливост на покрива.

- Мастиленоструйна технология в керамичните керемиди. Сливането на богатството от естествени материали с техническите свойства на керамичните керемиди, дава възможност на компанията да възпроизведе всички видове ефекти, постигани никога преди.Технологична революция в керемидите с разнообразни покрития като шисти, дърво, камък, мрамор, оксид и др.

- Интересна технология, базирана на нанасяне на ангоби и керамични отлагания, създава уникални състарени и монохромни цветове. В пъстрата гама от продукти може да намерите гланцови керемиди с висок гланц, които предотвратяват преждевременното стареене и минимизиране образуването на мъх.
- В комбинация с правилен монтаж, керемидата ви позволява идеално да защитите покрива от атмосферните влияния. Може да издържи над 150 цикъла на замразяване и размразяване, a в случаят BorjaTECH серията на Tejas Borja стига до над 400 цикъла на мразоустойчивост, а BorjaEXTREME до над 1000 цикъла.

- Метеорологичните условия подлагат на изпитание сградите и особено техните покриви. Покривите трябва да издържат както на обилни снеговалежи, така и на интензивни горещини. Трайността на керамичните керемиди е безспорна в сравнение с други материали, които бързо стареят поради корозия и окисляване, особено в градските райони, поради замърсяване или в крайбрежните райони, поради действието на морската и солената среда.

- Керамичната керемида е силно устойчива на проливни дъждове, киселинни дъждове, дори градушка,слънчева радиация, бактериална активност, внезапни температурни промени, пожар, перфектно се справя с функцията на топло и звукоизолация.

Някои строителни материали могат да отделят суспендирани частици, газове или пари от химичен произход, което може да доведе до синдром на болните сгради, които според СЗО засяга 30% от обитателите на сградата.
Използването на керамични изделия за изграждане на сградите, осигурява здравословна среда!


Представяме ви накратко гамата от продукти на Tejas BorjaКеремиден покрив. Избор на най-добрия материал за покрива!
Най -голямата керамична плочка в света Flat - 5XL

Плоската керемида Flat-5XL е най-голямата керамична керемида на пазара, идеално равна и високоефективна при монтаж. Изработена от керамична глина, това е керамичната керемида с най-ниска водопоглъщаемост на пазара. Оптималният монтаж на скатни покриви е на система от летви или еквивалент. Керемида Flat-5XL е плоска керемида, подходяща за шахматен и редови монтаж. Препоръчителният минимален наклон е 30% или 17º. С 5,48 плочки на m 2 те се поставят чрез дълбоки странични и надлъжни гнезда.
Дължина: 457 мм
Широчина: 510 мм
Тегло: 6,55 кг./керемида
Единици / m 2 : 5,48 Единици.
Полезна дължина: от 340 - 385 mm
Единици/ml напред: 2
Препоръчителен минимален наклон: 30% – 17º (*)
Полезна ширина: 474 mm
 


Керемиден покрив. Избор на най-добрия материал за покрива!
Керемидата Flat-10
е плоска, лека керамична керемида с ниска абсорбция. Оптималният монтаж на скатни покриви е на система от летви или еквивалент. Керемидата Flat-10 е плоска плоча, подходяща за шахматен и редови монтаж.
Дължина: 475 мм
Широчина: 285 мм
Тегло: 3,5 кг./керемида
Единици / m 2 : 10,20 Единици.
Полезна дължина: (Път на летвата) ПРОМЕНЛИВА от 365 - 400 mm
Единици/ml напред: 4
Препоръчителен минимален наклон: 30% – 17º (*)
Полезна ширина: 245 mm
 


Керемиден покрив. Избор на най-добрия материал за покрива!
Керемида ТЕХНИКА-10
е иновативна плоска керемида тип Марсилеза .Керемидата има дълбок канал, високо ниво на плътност. Това е най-универсалният формат на пазара. Традиция и технология, които правят възможни всякакви проекти, от най-авангардните до най-класическите.
Дължина: 475 мм
Широчина: 262 мм
Тегло: 3,05 кг./керемида
Единици / m 2 : 10,9 Единици.
Полезна дължина: (Път на летвата) ПРОМЕНЛИВА от 370 - 415 mm
Единици / ml напред: 4,5
Препоръчителен минимален наклон: 30% – 17º (*)
Полезна ширина: 220 mm
 


Керемиден покрив. Избор на най-добрия материал за покрива!
Керемида ALICANTINA-12
от традицията към авангарда в керамичните керемиди. Най-универсалната керемида : Формат на керемида, който продължава да поддържа своята елегантност и стил през годините.Alicantina-12 плоска керемида тип марсилеза , изработена от висококачествена червена глина. Керамична керемида с класически плосък профил с два гладки канала на видимата част, които заедно със шахматния монтаж улесняват оттичането на водата.

Дължина: 430 мм
Широчина: 257 мм
Тегло: 3,00 кг/керемида
Единици / m 2 : 12,3 керемиди
Полезна дължина: 370 мм
Единици / ml стреха: 5 керемиди
Препоръчителен минимален наклон: 40% – 22º (*)
Полезна ширина: 215 mm
Странично припокриване: 3,7 cm
Припокриване на главата: 6,0 cm
Тегло на m 2 : 36,9 Kg
Хидроизолация: дишащ лист
Летва ml на m 2 : 2,7
 


Керемиден покрив. Избор на най-добрия материал за покрива!
Керемидата Flat-11
е плоска керамична керемида, предлагана в специални покрития . Оптималният монтаж на скатни покриви е на система от летви или еквивалент
Дължина: 453
Ширина: 269
Тегло: 3.15
Единици / m 2 : 11 керемиди
Единици / ml стреха: 4 керемиди
Препоръчителен минимален наклон: 30% – 17º (*)
Полезна ширина: 238 mm
 


Керемиден покрив. Избор на най-добрия материал за покрива!
S-interlocking roof tiles
- най-използваните керемиди в домовете. Френски керемиди, механични или дантелени керемиди. Пресовани керемиди с извити и плоски профили. Разнообразие от смесени керемиди, максимална производителност при монтаж и естетика на извитите керемиди.
Керемида TBS+ е с извит профил в билната част и изразена контра извивка в каналната част.
Дължина: 475 мм
Широчина: 260 мм
Тегло: 3,50 кг./керемида
Единици / m 2 : 11
Полезна дължина: (Път на летвата) ПРОМЕНЛИВА от 395 - 410 mm
Единици / ml напред: 4,52 - 4,74
Препоръчителен минимален наклон: 30% – 17º (*)
Полезна ширина: 221 – 211 mm
 


Керемиден покрив. Избор на най-добрия материал за покрива!
Керемида TB-10 Tech
е голяма, лек смесен формат с ниска абсорбция и естетика на извита керемида, когато е поставена.Керемида, с извит и плосък профил, със система за странично и надлъжно монтиране, специално проектирана за водонепроницаемо сглобяване на частите.
Дължина: 475 мм
Широчина: 282 мм
Тегло: 3,45 кг./керемида
Единици / m 2 : 10,3 Единици.
Полезна дължина: (Път на летвата) ПРОМЕНЛИВА от 395 - 405 mm
Единици / ml напред: 4,25 - 4,54
Препоръчителен минимален наклон: 30% – 17º (*)
Полезна ширина: 232 mm
 


Керемиден покрив. Избор на най-добрия материал за покрива!
Кремидата TB-4 ®
е ексклузивен дизайн на смесена керемида, която интегрира извит канален профил, свързан с извивката на покривалото (ефект на извита плочка) и снабдена с прекъсната система за двойно странично свободно и надлъжно монтиране.

Дължина: 442 мм
Широчина: 258 мм
Тегло: 3,40 кг/керемида
Единици / m 2 : 12,8 керемиди
Полезна дължина: 370 мм
Единици / ml стреха: 5 керемиди
Минимален наклон: 30% – 17º (*)
Полезна ширина: 205 mm
Странично припокриване: 5,5 cm
Припокриване на главата: 6,9 cm
Тегло на m 2 : 44 Kg
Хидроизолация: дишащ лист
Летва ml на m 2 : 2,7
 


Керемиден покрив. Избор на най-добрия материал за покрива!
Смесената керемида TB-12 ®
е класическият с извит и плосък профил с прекъсната система за многостранно и надлъжно монтиране, специално проектирана за водонепроницаемо сглобяване на съседни части във вертикални редове и хоризонтални редове. Керемидите TB-12 се предлагат и в BorjaBLANC (селекция от специални бели глини). Идеален за средиземноморския климат с характерните естествени нюанси на тези глини.

Дължина: 439 мм
Широчина: 260 мм
Тегло: 3,05 кг/бр
Единици / m 2 : 12,8 керемиди
Полезна дължина: (Бойна стъпка) 370 мм
Единици / ml стреха: 5 керемиди
Минимален наклон: 30% – 17º (*)
Полезна ширина: 205 mm
Странично припокриване: 5,5 cm
Припокриване на главата: 6,9 / 5,9 cm
Хидроизолация: дишащ лист
Летва ml на m 2 : 2,7
 


Curved roof tiles
- Извитата керамична керемида в различни размери е средиземноморска класика, която никога не излиза от мода.


Керемиден покрив. Избор на най-добрия материал за покрива!
Извитата керемида C - 50.21 Celler
е най-използваната плочка в историята.
Керемида с извит профил, с елегантна извивка от 50см. дължина и 21см. устието, което образува капак с форма на улей, дизайнът му позволява да се получат променливи стойности на припокриване между частите. Ръбовете обикновено се сближават, което води до широка и тясна уста, което улеснява сглобяването на канали и одеяла с една и съща керемида.
Оптималният монтаж на извитите керемиди C-50.21 Celler ® се извършва с помощта на петата 50/45 като канал и закрепването им върху двойна летва.
Извитите керемиди също могат да бъдат монтирани върху дъски под керемиди.

Дължина: 500 мм
Широчина: 210мм / 170мм
Тегло: 2,40 кг/керемида
Единици / m 2 : 18 керемиди
Единици / ml стреха: 8 керемиди
Тегло на m 2 : 43 Kg
Единици в ml Бит: 2,5 керемиди
Единици в ml Странично: 2,5 керемиди
Максимално припокриване: 19,0 cm
Минимално припокриване: 8,0 cm
Препоръчителна опора: Метална летва или обработено дърво (*)
Сухо фиксиране посредством: Извита кука за керемиди
 


Керемиден покрив. Избор на най-добрия материал за покрива!
Извита керемида Step 50/45
с опорни пети на долната си страна, тя се поставя в позиция на канала , от съществено значение за извършване на правилното отводняване на покриви с големи извити керемиди (C-50.21 Celler ® и C-45.20), монтирани върху летви или непрекъсната поддръжка. Освен това е снабден с предварително маркиран отвор за фиксиране с пирон или винт към летвата.
Дължина: 500 мм
Широчина: 205мм / 165мм
Тегло: 2,50 кг/бр
Единици / m 2 : 10 керемиди (+ 10 Celler® 50x21 керемиди)
Полезна дължина: 350 - 400 мм
Единици / ml стреха: 4 керемиди
Тегло на m 2 : 25 Kg
Единици на ml Бит: 2,5 Celler ® 50×21 керемиди
Единици на ml Странично: 2,5 Celler ® 50×21
плочки Максимално припокриване: 17,0 cm
Минимално припокриване: 8,0 cm
Препоръчителна опора: Метална летва или обработена дърво (*)
Сухо закрепване с помощта на: Винтове или пирони (в зависимост от опората)
 


Керемиден покрив. Избор на най-добрия материал за покрива!
Извита керемида C - 45.20
с профил на плавна кривина 45см. на дължина и 20см. устието, което образува капак с форма на улей, дизайнът му позволява да се получат променливи стойности на припокриване между частите. Ръбовете обикновено се сближават, което води до широк и тесен отвор, което улеснява сглобяването на канали и одеяла с едно и също парче.
Оптималният монтаж на криволинейните керемиди C-45.20 се извършва с помощта на петата 50/45 като канал и закрепването им върху двойна летва.
Извитите керемиди също могат да бъдат монтирани на върху дъски под керемиди.

Дължина: 45 см.
Широчина: 20см. (макс.) / 16 cm (мин.)
Тегло: 1,95 кг./уд.
Единици / m 2 : 25 керемиди
Единици / ml стреха: 10 керемиди
Тегло на m 2 : 46 Kg
Единици в ml Бит : 3 керемиди
Единици в ml Странично : 3 керемиди
Макс. : 21,0 cm
Минимално припокриване: 8,0 cm
Препоръчителна опора: Кремида под керемиди
Сухо фиксиране с помощта на: Извита кука за керемиди
 


Керемиден покрив. Избор на най-добрия материал за покрива!
Керемида C-40.19
е малък формат извита керемида с 40 см плавен крив профил. дължина и 19см. устието, което образува капак с форма на улей, дизайнът му позволява да се получат променливи стойности на припокриване между частите. Ръбовете обикновено се събират, което води до широк и тесен отвор, което улеснява сглобяването на канали и одеяла с едно и също парче.

Дължина: 16".
Ширина: 18,0 см (макс.) / 14,0 (мин.)
Тегло: 1,6 кг./уд.
Единици / m 2 : 30 керемиди
Единици / ml стреха: 12 керемиди
Тегло на m 2 : 48 Kg
Единици в ml Бит: 3 керемиди
Единици в ml Странично: 3 керемиди
Максимално припокриване: 17,0 cm
Минимално припокриване: 8,0 cm
Препоръчителна опора: Керемида под керемидите
Сухо фиксиране чрез: Извита кука за керемиди
 


Керемиден покрив. Избор на най-добрия материал за покрива!
Керемида C-40.15
е малкоформатна огъната керемида с профил на плавна кривина 40 см. на дължина и 15см. устието, което образува капак с форма на улей, дизайнът му позволява да се получат променливи стойности на припокриване между частите. Ръбовете обикновено се събират, което води до широк и тесен отвор, което улеснява сглобяването на канали и одеяла с едно и също парче.

Дължина: 16".
Широчина: 15.0 см. (макс.) / 11,6 см. (мин.)
Тегло: 1,35 кг./уд.
Единици / m 2 : 33 керемиди
Единици / ml стреха: 12 керемиди
Тегло на m 2 : 45 Kg
Единици в ml Бит: 3 керемиди
Единици в ml Странично: 3 керемиди
Максимално припокриване: 15,0 cm
Минимално припокриване: 8,0 cm
Препоръчителна опора: Керемида под керемидите
Сухо фиксиране чрез: Извита кука за керемиди
 


Керемиден покрив. Избор на най-добрия материал за покрива!
Керемида C-25.12
е малка извита керемида с извит профил 25 x 12 cm. с изключителен дизайн, който позволява на частите да се припокриват точно едно с друго, благодарение на това, че са снабдени със ограничители в канала. Те са елементи, които поради малките си размери се използват за покриване, декориране и завършване на различни места по фасади, покриви и други елементи на сгради .

Дължина: 25см.
Широчина: 12см. (макс.) / 9,5 cm (мин.)
Тегло: 0,65 кг./уд.
Единици / m 2 : 70 керемиди
Единици / ml стреха: 14 керемиди
Тегло на m 2 : 45,5 Kg
Единици в ml Бит: 5 керемиди
Единици в ml Странично: 5 керемиди
 


Керемиден покрив. Избор на най-добрия материал за покрива!
Solar roof tiles
- Решения за слънчева енергия за вашия дом или бизнес. Гамата от керемиди SOLAR от Tejas Borja | Продукти, които се интегрират идеално с плоски керемидени покриви от гамата Tejas Borja “Flat”.
Керамичната керемида SOLAR FLAT-5XL е единствената широкоформатна плоска керемида с интегрирана слънчева енергийна система върху керамична опора. Благодарение на своята интеграция, той предоставя всички характеристики по отношение на уплътняването, без риск от разграждане или окисляване, осигурявайки всички предимства на покрив с керамични керемиди. Перфектната интеграция е завършена при монтажа на покрива или фасадата с керемидите Flat 5XL и техните специални части. Керамичните керемиди SOLAR FLAT-5XL се предлагат в две версии, за да се адаптират към нуждите от генериране на енергия и наличието на пространство за всеки проект.

Размери: 457 x 510 (mm)
Тегло: 7,50 кг
Пикова мощност (Pmax): 23 Wp
Единици /m 2: 5,85 – 5,50 единици
Мощност/m 2 максимум: 143,26 Wp/ m2
m2 – 1 kWp: 6.98m2
единици/kWp: 41,32 единици
 


Керемиден покрив. Избор на най-добрия материал за покрива!
Керемида SOLAR FLAT-10
е проектирана да се интегрира перфектно в покрива. Предоставя всички предимства на улавянето на възобновяема фотоволтаична слънчева енергия в допълнение към представянето на отлична надеждност по отношение на уплътняването на целия покрив.Фотоволтаична керемида, произведена с помощта на най-новите технологии във фотоволтаичните клетки.
Проектирана да завърши покрив или фасада, направени с керамични керемиди Flat 10, керемидите FLAT-10 SOLAR се интегрират перфектно, като повърхността на целият е толкова тънък, колкото самата керемида. Благодарение на своята интеграция, соларната керемида предоставя всички предимства на улавянето на възобновяема фотоволтаична слънчева енергия в допълнение към представянето на отлична надеждност по отношение на уплътняването на целия покрив.
Издръжливостта и ефективността във времето са гарантирани от структурата на самия продукт и използването на стъклен панел (двоен слой от закалено стъкло), който осигурява водоустойчиво и издръжливо капсулиране.

Размери: 457 x 1268 (mm)
Тегло: 9,30 кг.
Пикова мощност (Pmax): 56 Wp
Единици /m 2: 2,22 – 2,02 бр.
Мощност/m 2 максимум**: 123 Wp/ m2
m2 – 1 kWp: 8.12m2 _
единици/kWp: 17,86 единици
 Има и още много характеристики на клинкерните керемиди ,който са подкрепени от сертификати и награди

Наградата RedDot Product Design 2019 - за плосък покрив Flat-5XL BorjaJET ; признание за дизайн и иновация по критерии като ниво на иновация, функционалност, формално качество, дълголетие и ергономичност.

Награда за Иновации Златна Алфа
Наградата за иновации Golden Alfa беше присъдена от Испанското общество за керамика и стъкло за разработването на SKIN-KER ® от Tejas Borja , инсталационна система, която създава самовентилиращ покрив с широкоформатни и обширни плоски керамични фасадни плочки, обгръщащи цялата изграждане на продукт с еднакво качество и външен вид. (2012

Награда за архитектура на керамични керемиди
1 -ва архитектурна награда за керамични керемиди Hispalyt за реставрацията на „Las Reales Atarazanas de Barcelona“. (2013)
1 -ва архитектурна награда за керамични керемиди Hispalyt за нов строителен проект: „Къща S“ (2015-2017)

Награда за интернационализация
Търговската камара на Валенсия награди Tejas Borja с награда за интернационализация като признание за разширяването, което компанията започна преди повече от две десетилетия. (2009)

Най-добър екстериорен продукт на годината
- най-добър екстериорен продукт на годината Цена. Награда, присъдена на керемидата Flat 10 от редакционния съвет на Architecture Ireland на Architecture Expo Dublin. (Architecture Expo Show 2014)

Надяваме се ,че информацията която ви представихме ще бъде полезна ,за да може да направите най-добър избор според търсенето и нуждите ви!
Винаги на разположение за въпроси относно покривните системи!
Върни се в началото на страницата