ФАСАДНА ТОПЛОИЗОЛАЦИОННА СИСТЕМА С ИНТЕГРИРАН КЛИНКЕР

Топлоизолационна клинкерна фасадна система Ecopur

EKOPUR КИНКЕР е идеалното решение, както за най-смелите дизайнерски решения така и за традиционния и класически издържан вид. Подчинен на икономически най-изгодно решение за изпълнение, без компромис с качеството и функционалността на сградата.

С нашите фасади си осигурявате визия на висококачествените естествени материали.

Нашите системи са:

Енергиино ефективни

Леки , но конструктивно здрави

Лесни и бързи за инсталиране

Технология

В EKOPUR KLINKER, клинкерните фасадни плочки са интегрирани в топлоизолационен панел от висококачествена полиуретанова пяна, която е 100% безвредна. При производствения процес се използва технология за експандиране на PUR под високо налягане, чрез която се получава интегриран фасаден термоизолационен панел с финално покритие от естествен клинкер.

Нашата технология на производство позволява да постигнем високо качество на готовия продукт, което е предпоставка за постигане на перфектни резултати. Продуктите ,които влагаме са с отлично качество:

Топлоизолационна клинкерна фасадна система Ecopur King Klinker - През декември 2013 г. стартираха ново производствено предприятие, което сега е най-модерната фабрика за екструдирани клинкерни плочки в Европа.

Топлоизолационна клинкерна фасадна система Ecopur
Фугата която използваме е на реномираната австрийска фирма ARDEX

Топлоизолационна клинкерна фасадна система Ecopur
Полиуретановото лепило е на лидера на в пяната SOUDAL

Топлоизолационна клинкерна фасадна система Ecopur
КРЕПЕЖИТЕ, които ползваме са само на WURT.


Панелите

Стандартният панелът е с размери 905 / 648 / 80 мм.

В панели влагаме клинкерни плочи със стандарт NF 240/71 и дебелина 9, 11 и 14 мм.

Топлоизолационна клинкерна фасадна система Ecopur Топлоизолационна клинкерна фасадна система Ecopur

Като възможностите за избор на архитектурна визия са напрактика неограничени, както като цветово разнообразие, така и като покритие и размер на плочката.

Топлоизолационна клинкерна фасадна система Ecopur

Ние произвеждаме различна големина на панели спрямо нуждите на проекта.

Това ни позволява да имаме много малък процент на фира и перфектно изпълнени детайли.


ПРЕДИМСТВА И ПОЛЗИ ЗА КЛИЕНТА

Отлична топлоизолация за постигане на висока енергийна ефективност

Високоплътният експандиран полиуретан, от който е отлят панелът EKOPUR, е с най-добри топлоизолационни качества от всички масово използвани термоизолационни материали (Каменна вата, XPS, EPS и др.)

Коефициентът на топлопроводимост на полиуретана е ненадминат

λ=0.022W/м 2

при дебелина на панела 80мм, от които 71мм. полиуретан и 9мм. Клинкер

НИЕ ПОСТИГАМЕ U стойност = 0,031 W/Km2 / на готовия панел

ЕКОПУР КЛИНКЕР 80 ММ = 121 EPS = 141 мм ВАТА

Методът на производство и монтаж изключва проблема с наличието на термомостове

и така се осигурява високо качество на топлоизолационната система и предотвратяване появата на мухъл и конденз.

Благодарение на своите изключителни топлоизолационни и звукоизолационни качества, топлоизолационната система EKOPUR, спестява значително разходите за отопление и климатизация и повишава комфорта на живот.

Ниско тегло и здравина на фасадната топлоизолационна система

Методът на производство и монтаж на EKOPUR панелите е предпоставка за значително намаляване на теглото на топлоизолационната фасадна система – под 20 кг./кв.м, което води до намалено структурно натоварване на основите и конструкцията на сградата.

Полиуретановият панел притежава изключителна структурна здравина и якост в сравнение със сходните изолационни материали, поради факта, че е отлят под високо налягане и придобива плътност от 44 - 45 кг./м3.

Много висока производителност на СМР

Методът на производство и монтаж на EKOPUR панелите е предпоставка за значително намаляване на срока за изпълнение на СМР. При монтажа на панелите, които се доставят на обекта в почти завършен вид, няма мокри процеси. Това значително намалява операциите, които се извършват за получаването на завършен продукт, в сравнение с другите топлоизолационни системи.

Опитът показва, че времето за монтаж може да бъде съкратено в пъти, в сравнение с класическите системи (обикновено добре обучените и квалифицирани монтажници успяват да монтират над 10 м² средно на човек за един работен ден).

Методът на монтаж на системата и отсъствието на мокри процеси, дават възможност за СМР, без влошаване на качеството, почти при всякакви метеорологични условия, което от своя страна води до значително удължаване на строителния сезон.

Високата производителност на СМР води до много добра рентабилност:

- в пъти по-малко монтажници на обекта, голяма бързина на монтаж и кратки срокове за изпълнение на обектите

- значителна икономия на разходи за наем на скеле, механизация, охрана и др.

- в пъти по малко фира

- по-ниски транспортно логистични разходи.

Гарантирано качество

Технологията на производство ни позволява да експедираме като доставим на обекта един, почти завършен в заводски условия, продукт с гарантирано качество. Използваните суровини, технологията на производство и методите за осъществяване на качествен контрол, ни дават увереността да предоставяме :

10 годишна гаранция

Методът за монтаж и конструкцията на панелите са планирани и произведени така, че да облекчат работата и минимизират риска от допускане на грешки от страна на монтажниците, което е гаранция за бързо и качествено изпълнение на СМР.

Ние правим фасаден инженеринг на обекта, което гарантира изпълнение на всеки детайл с перфектно качество.

- по-ниски транспортно логистични разходи.Монтаж

Монтажът на панелите EKOPUR е в три лесни стъпки:

Топлоизолационна клинкерна фасадна система Ecopur 1.Подвеждане на фасадата: Определя се желаната фасадна равнина, за подвеждане на първия хоризонтален ред се използва начален монтажен профил, който се отстранява след 24 часа от монтажа на първия хоризонтален ред.

2. Монтажът на панела EKOPUR: - поставяне на PU лепило на гърба на панела
- нивелиране на панела и механично фиксиране, чрез използване на 4 броя метални винтове за директен монтаж към тухлената или бетонна фасада.
Всички крепежни елементи остават скрити.

Топлоизолационна клинкерна фасадна система Ecopur Топлоизолационна клинкерна фасадна система Ecopur Топлоизолационна клинкерна фасадна система Ecopur Топлоизолационна клинкерна фасадна система Ecopur

Топлоизолационна клинкерна фасадна система Ecopur 3. Фугирането на монтираните панели
- извършва се, чрез полагане на специализирани обезхлорени фуги.
- нанасянето става чрез използване на специализирани инструменти и в зависимост от желания краен ефект на фугата се използват различни обработващи инструменти.

Върни се в началото на страницата